25/04/2023

Forty Management a demarat lucrările la proiectul Central District Lagoon City, în valoare de 120 milioane de euro

Autor: s360_forty

Dezvoltatorul imobiliar Forty Management a anunțat demararea lucrărilor pentru dezvoltarea Central District Lagoon City din nordul Bucureștiului, proiect sustenabil de regenerare urbană a cărei investiții se ridică la 120 milioane de euro. Cele 400 de apartamente nu vor fi vândute, ci închiriate, iar managementul proprietății va fi asigurat de Colliers UK. 

Potrivit lui Lucian Azoiței, CEO al Forty Management, compania a obținut franciza pentru operare a Crystal Lagoons pentru piețele din Ungaria, Polonia și Republica Cehă, și va replica proiectul din București în capitalele țărilor respective. Proiectele scalate la Budapesta, Praga și Varșovia vor avea valori de investiție între 140 și 190 milioane euro fiecare, în funcție de mixul realizat și de nevoile identificate pe aceste piețe. 

Proiectul din București aduce tehnologia patentată Crystal Lagoons®, care permite construirea și întreținerea unor lagune artificiale cu apă turcoaz, eficiente din punct de vedere al costurilor și al consumului de energie. Aceasta va fi amplasată pe o suprafață de peste 10.000 mp, va avea o adâncime maximă de 2 metri și două plaje de mari dimensiuni, de peste 3.200 mp, iar construcția va costa în jur de 5 milioane de euro. Laguna, a cărei finalizare este estimată pentru sfârșitul acestui an, va putea fi folosită pentru înot și sporturi nautice în timpul verii și parțial ca patinoar pe timpul iernii. “Practic, construcția lagunei nu costă foarte mult, în schimb costă mult brevetul”, a punctat Lucian Azoiței, CEO al Forty Management. Întreținerea lagunei costă în jur de 5.000 de euro pe lună, a adăugat el.